Magic Mushroom Growkit Grail (2024)

  • Svamp inom 1-3 veckor
  • Skördegaranti
  • Superlätt hantering
  • Sändning över hela världen
  • Miljömedveten, >90 % mindre skräp jämfört med traditionella odlingssatser

The Grail Growkit är ett kraftpaket av magi och den idiotsäkra lösningen för framgångsrik svampodling, oavsett din erfarenhetsnivå.

Du kan skörda färska magiska svampar inom 10–20 dagar och få de mest fantastiska resornamed dessa mycket potenta stammar av gyllene magiska svampar.

Allt du behöver göra är att ta emot ditt kit, läsa instruktionerna, ställa in det och inte bråka med det förrän det bär frukt.

Ladda ner det långa formuläret Instruktioner!

Vad du kan förvänta dignär du köperen svampodlingssats Grail

Svampgralen är en levande svamporganism som kommer förseglad i en påse med ett luftfilter, vilket håller dem fräscha och rena.

Den förblir förseglad i den påsen tills de första svamparna börjar växa,för att minimera risken för kontaminering.

Behåll det så!

Inställning

Bläs upp påsen genom att blåsa in luft i den genom filtret. Luften ovanför locket på odlingssetet är där de flesta svamparna kommer att växa, så se till att det finns gott om utrymme utan att pressa påsen inifrån. Placera satsen i en varm och mestadels mörk miljö och vänta tills den har frukt.

De magiska svamparna kommer att växa inom några veckor, vanligtvis visar de första svampnålshuvudena efter cirka 1-2 veckor. Den idealiska temperaturen för svamptillväxtkit är mellan 21 och 27°C.

Se till att det finns gott om ventilation som når odlingssetet för att ge den friska luften den behöver för att växa.

Magiska svampar behöver ljus för att växa, men bara lite och helst indirekt ljus. Se till att den aldrig vidrörs av direkt solljus eller någon annan typ av strålning, samtidigt som den får ta del av de normala dagsljusrytmerna i ditt område.

Första svampväxtstadiet: Primodia

Det första odlingsstadiet för magiska svampar är känt som primodia, knappnålshuvuden eller helt enkelt babysvampar. De visas som små vita "ägg" som dyker upp över hela ytan av gralen och gradvis växer i storlek.

Försök att justera plastpåsen så att den inte klämmer ihop de små svamparna, vilket kan hindra deras tillväxt.

När primodia växer till ungefär samma storlek som en hasselnöt är det ganska säkert att din odlingssats kommer att producera fullfjädrade svampar, så den innehåller friskt mycel!

Andra svamptillväxtstadiet: Mognad

När primodia är lätt synliga för blotta ögat kan du stödja svamptillväxten genom att förse den med vatten. Magiska svampar består av cirka 90 % vatten och därför kan en tillgång på färskvatten hjälpa dem att växa sig stora och starka.

Alternativ 1: Vattna odlingssatsen

Det här alternativet betyder att du måste öppna påsen för att vattna satsen, vilket ökar risken för kontaminering, men det kan förbättra den totala vikten av din skörd.

Öppna en skåra längst upp på påsen, stor nog att hälla ca 150 ml vatten i den. Använd endast vatten av drickskvalitet utan gas och se till att stänga öppningen med ett gem efteråt.

Din graal ska stå i ungefär en fingerbredd vatten som du behöver byta med några dagars mellanrum, närhelst vattnet blir gulaktigt.

Alternativ 2: Lämna growkit stängt

Du kan också välja att lämna påsen förseglad fram till skörden.

Det här alternativet låter dig hållagrilen skyddad från föroreningar till sista ögonblicket samtidigt som insidan av growbagen håller sig nästan steril.

Denär särskilt lämplig om du fortfarande känner dig osäker på odlingsresultaten eller bara har ett mycket förorenat utrymme tillgängligt som odlingsmiljö.

Svamp växer ganska snabbt, så de kommer att gå från babysvampar till att bli helt mogna på några dagar.

Sista odlingsstadiet: Att bryta slöjan

Undersidan av svampen är täckt av ett tunt skal som kallas "slöja".

När svampen är helt mogna kommer slöjan att släppa hattens kant och falla runt stjälken som en kjol och avslöja undersidan som kommer att frigöra svampsporer.

I samma ögonblick som den första svampen i kitet öppnar sin slöja är den perfekta timingen för att skördaalla svampar som är bortom primodiastadiet.

Om du vill lämna de yngre intakta och låta dem fortsätta växa, eller skörda alla svampar på en gång är upp till dig.

Öppna inte påsen för tidigt!

Om du öppnar eller skadar påsen före skörden kommer garantin att upphöra så att du inte kan få den utbytt om något skulle gå fel. Håll dig till denna instruktion så kommer vi att ersätta alla kit som inte lyckas bära frukt även om de hanteras korrekt utan ytterligare kostnad för dig.

Du kan välja en av tre growkit-storlekar:

S-storlek: Den minsta gralen har ungefär lika mycket näring som en 1000ccm odlingssats, upp till 50 g torr svamp kan odlas i 5-10 spolningar under cirka 2-3 månaders skörd med några dagars mellanrum.

M-storlek: Denmedelstora gralen har ungefär lika mycket näring som en 1500ccm odlingssats, upp till 80 g torr svamp kan odlas i 5-10 spolningar under cirka 2-3 månaders skörd med några dagars mellanrum.

L-storlek: Denstora gralen har ungefär lika mycket näring som ett 2200ccm odlingsset, upp till 120 g torr svamp kan odlas i 5-10 spolningar under cirka 2-3 månaders skörd med några dagars mellanrum.

Alla Bluestem™ Grailsinnehåller koncentrerat näringsämne, så även om de är mindre i storlek än vanliga odlingssatserhar dehögre avkastning och fler flushes. Svamparna är lätta att plocka, utan rester av substrat på dem.

Gralen är inte bara biologiskt nedbrytbar utan även utmärkt för kompost eller jordförbättring och mängden skräp och förpackningsmaterial minskar kraftigt jämfört med traditionella odlingssatser.

Vanliga frågor om odlingsinstruktioner

Vilken typ av svamp producerar growkit-graalerna?

Svampsorten som den magiska mögeln producerar kallas Stropharia Cubensis. På grund av viss förvirring inom svamppopkulturen är den också känd som "Psilocybe Cubensis".

Hur många spolningar garanteras?

En spolning, faktiskt tillväxten av minst en svamp är garanterad. Men beroende på mängden mögel i luften och gifter som kan komma i kontakt med gralen kan det bli 9 spolningar eller fler,mer än 5 är vanliga och de flesta får minst 3spolningar från gralen.

Gralen är extremt immun mot mögel från luften genom sin design, så du bör kunna skörda svamp minst 5 gånger, men snarare mer. Grails har en hög näringsfyllning som möjliggör relativt mycket hög avkastning genom många spolningar/tillväxtcykler tills all näring är förbrukad.

Jag fick min Grail Growkit, vad gör jag nu?

De saker du behöver göra är:

1. Ta ut påsen ur fraktlådan.

2. Blås försiktigt lite luft inuti påsens HEPA-filter genom att trycka munnen mot filtret och trycka in luft.Påsen ska stå upprätt, även Graalen inuti påsen, medfiltret på botten av påsen, bredvid gralen.

3. Placera den förseglade påsen med Graal inuti på någon plats där temperaturen vanligtvis ligger mellan 21°C och 26°C. Blir det kallare under natten är det inga problem. Det får aldrig bli mycket varmare än 26°C.

4. Placera påsen på någon plats där det finns antingen indirekt dagsljus eller UV-rikt artificiellt ljus. Placera aldrig väskan bakom fönstret där solen kan skina på den!

5. Vänta. Öppna INTE påsen, spraya, vattna INTE eller gör något med påsen. Vänta bara.

Jag ser de första svamparna på Graalen! Vad gör jag nu?

Ta en bild, observera tillväxten och bestäm om du vill förse svampen med vatten.

Om du bestämmer dig för att lägga till vatten, se till att byta vattnet med några dagars mellanrum.

Jag ser de första svamparna öppna sina mössor! Vad gör jag nu?

Nu har skördetiden kommit!

1. Förbered en tallrik, tvätta den, men skölj med tillräckligt med vatten, så att ingen tvål blir kvar på tallriken! Hellre smutsigt än giftigt för gralen, eller den "magiska kakan".

2. Tvätta händerna och skölj med mycket vatten så att ingen tvål blir kvar på händerna. Använd inte handskar, använd aldrig desinfektionsmedel!

3. Med antingen en kniv eller sax, klipp upp påsen så nära den förseglade remsan.

4. Ta ut gralen ur lådan och placera den på tallriken.

5. Skörda svampen genom att försiktigt vrida dem medurs eller moturs, försök att hålla Graalen oskadad. Skörda bara svampar som är nära att öppna hatten, men om de växer i klasar måste du skörda hela klasen med stora, små och små svampar.

6. Tvätta påsen med rent vatten, använd aldrig något desinfektionsmedel eller blötlägg för att tvätta den. Placera gralen i påsen, tillsätt lite 100/150/200 ml fortfarande dricksvatten på flaska i påsen, ställ den upprätt och stäng den med ett valfritt klämma eller lite tejp, vik toppen och se till att filtret inte är blockerad.

7. 24 timmar senare, öppna påsen, häll vattnet ur påsen och stäng den sedan igen.

8. Upprepa denna "simulering av regn"efter varje skörd.

9. Om duser att svampar slu*tat bli större, skörda dem alla,fortsätt med steg 6. Efter några dagar kommer fler svampar att växa.

Räkna medskörd med några dagars mellanrum under två eller fler månader.

Jag har redan skördat - och min Graal ser nedsmutsad ut, det finns några gröna/bruna/gula/gråa/svarta möglar på Graalen. Vad ska jag göra?

Luften är full av sporer av mögel av många slag, så när gralen börjar bli svagare när dess livscykel går mot slu*tet, kan motståndsmögel angripa den och börja växa på den. Så länge det bara är några små ställen, kan Graalen odla lite mer magiska svampar, eftersom den är designad för att vara mycket skyddande mot mögel utifrån.

Håll den i den klämförslu*tna påsen och observera den.

När du börjar märka en dålig och "ruttet" lukt istället för den starka doften av svampskog du upplevde när du öppnade påsen för första gången; alltså när lukten blir dålig blir Graalen dålig. När den väl börjar ruttna kommer den att ruttna snabbt och inom några dagar kommer du antingen att se några sista svampar att plocka eller så måste du slänga Graalen på en kompost eller i naturen, eftersom den är fantastisk mat för maskar och insekter. Det är inte bara inte giftigt för jorden, det är ett hälsosamt näringsämne för jorden. Plastpåsen måste slängas i plastsop*rna.Men hela Graalen är biologiskt stödjande, inte bara biologiskt nedbrytbar!

Att använda Grail istället för ett odlingspaket minskar alltså avfallet med mer än 90 %, erbjuder 100 % framgång för köparen, letar efter mycket tilltalande och svamparna, när de skördas, har inget substrat på sig, så de är mycket rena.

Dessutom har gralen vanligtvis många fler spolningar (=svampens växtcykler) och totalavkastningen för alla skördar ärmycket högre än för en odlingssats med samma volym.

Magic Mushroom Growkit Grail (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5447

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.